Skip to main content

Per Mei 2023 heeft LEF Ergotherapie een mooie nieuwe praktijkruimte. Het adres is;

Dorpsstraat 53
3171 EE Poortugaal

Wachtlijst!

Wij hanteren een wachtlijst. Gemiddeld duurt het 16-18 weken voordat wij het kunnen oppakken.
Per 04-11-2022 hanteren wij een STOP betreft aanmeldingen voor kinderen ouder dan 4 jaar oud.

Groetjes Isabelle, Robin, Cindy en Jantine van LEF Ergotherapie

Verstandelijke en/of lichamelijke handicap

Mensen die ten gevolge van een aangeboren of een op latere leeftijd verworven, verstandelijke en/of lichamelijk handicap hebben, ervaren in kleine of grote mate problemen in het dagelijks leven. Dit kan voor zowel de persoon met de verstandelijke en/of lichamelijke handicap als de omgeving van deze persoon, moeilijk zijn. Er is in een bepaalde mate een afhankelijkheid van derden nodig op het gebied van zelfredzaamheid, productiviteit en ontspanning.

LEF Ergotherapie heeft veel ervaring in het omgaan met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. De term verstandelijke en/of lichamelijke handicap gaat vooral uit van de onmogelijkheden van de persoon. LEF Ergotherapie vindt het de uitdaging om juist naar de mogelijkheden van de persoon te kijken.
Afhankelijk van het niveau van functioneren van de persoon kan de hulpvraag variëren. Door de mate van de verstandelijke en/of lichamelijke handicap kan de hulpvraag bijvoorbeeld heel lichaamsgebonden georiënteerd zijn of gericht zijn op het verwerven van een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Bij lichaamsgebonden oriëntatie is er vraak spraken van een meervoudige complexe handicap. Er wordt dan met name gebruik gemaakt van de principes van Basala Stimulatie en "Ervaar het maar". Als er sprake is van gedragsproblemen kan LEF Ergotherapie een onderzoek doen naar de omgevingsfactoren die gedrag en emoties kunnen beïnvloeden. De omgeving kan ook geadviseerd worden in gepaste benaderingswijzen met betrekking tot de persoon die beperkingen ervaart. Ook kunnen er trainingen plaatsvinden om  de zelfstandigheid te vergroten of kunnen er hulpmiddelen (rolstoel, toiletstoel, aangepast bestek) geadviseerd worden voor de persoon zelf of de omgeving die de persoon moet verzorgen.