Wachtlijst!

Wanneer u zich aanmeld vanaf nu, week 45 2021, wordt uw hulpvraag betreft uw kind op de wachtlijst geplaatst en vanaf Januari 2022 wordt er gekeken wanneer er opgestart kan worden. Hierover zal in Januari 2022 contact met u over worden opgenomen.

Werkwijzen LEF Ergotherapie

De werkwijze van LEF Ergotherapie kan bestaan uit behandelen, adviseren en/of coachen van kinderen, jong volwassenen en personen met een verstandelijke en/of lichamelijk handicap. Het is veelal gebruikelijk dat diverse werkwijzen door elkaar heen lopen. Een behandeling kan vaak niet zonder advies en coaching. Een advies dient vaak praktisch onderbouwd te worden met een behandeling en/ of coachingstraject. De therapeut zal samen met de client en zijn of haar omgeving zoeken naar de ideale mix van benaderingswijzen, werkwijzen en methodieken.

LEF Ergotherapie vindt persoonlijke aandacht belangrijk. De eerste afspraak bestaat uit een kennismaking, deze kan afhankelijk van de hulpvraag zowel thuis als op de praktijk plaats vinden. Aan de hand van deze eerste afspraak, worden er twee tot drie observatieafspraken in de praktijk gemaakt. Op deze manier kunnen kan er een ergotherapeutische diagnostiek gesteld worden. Vervolgens kan er een voorstel gedaan worden voor een behandelplan.

Behandelen
LEF Ergotherapie behandelt zowel aan huis als in de praktijk. Dit is afhankelijk van de zorgvraag. De therapeut bepaalt samen met de cliënt en de omgeving wat haalbaar is. Behandelen staat voor het oefenen/trainen van vaardigheden die verminderd zelfstandig door de cliënt worden uitgevoerd. Binnen de behandeling staat plezier en het hebben van succeservaring centraal. De behandeling ziet eruit als spel en het doel is dat iedereen met plezier naar de behandeling komt!

 LEF Ergotherapie maakt gebruik van de volgende methodes;

Adviseren
LEF Ergotherapie adviseert met betrekking tot voorzieningen en hulpmiddelen die cliënten met meervoudige complexe problematiek en hun omgeving mogelijk nodig heeft. LEF Ergotherapie is bekend met de manieren waarop er een voorziening/hulpmiddel vergoed kan worden via de zorgverzekeraar en/of gemeente. Bijvoorbeeld het aanvragen van een kinderrolstoel, een communicatiehulpmiddel, een bed of een douchevoorziening. Daarnaast kan LEF Ergotherapie ook adviseren welke mogelijkheden er zijn tot het krijgen van (paramedische) zorg, thuiszorg en gezinsbegeleiding.

Coachen
LEF Ergotherapie coacht zowel de cliënt als de omgeving. Iedere behandeling wordt afgesloten met een korte evaluatie, hierbij wordt besproken wat er aan de orde is gekomen. Daarnaast wordt er ook over de lange termijn nagedacht. Zoals hoe de cliënt thuis dient te handelen, hoe er thuis omgegaan kan worden met de cliënt, wat zijn bruikbare tips en opdrachten voor leerkrachten / school, wat is goed voor de oppas om te weten enzovoorts.

Logo Ergotherapienederland G Logo Ergotherapienederland G
Logo Kp G Logo Kp G
Logo Ketp G Logo Ketp G
Logo Nssi G Logo Nssi G

Contact

LEF Ergotherapie
'Welzijnscentrum de Roerdomp’
Roerdomplaan 6
3084 NM Rotterdam
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2012-2020 LEF Ergotherapie. Alle rechten voorbehouden  |  Design & Development Ministerie van Visuele Zaken.